sze. júl 17th, 2024

Online Bankok

Online Bankok bemutatása, crypto és valuta árfolyamok, hírek, időjárás, forumok

Revolut

Revolut számla nyitás és kártya igénylés

Ha szeretnéd máris megnyitni Revolut számlád és megrendelni a kártyát, akkor ehhez készítettem egy rövid útmutatót.

A Revolut regisztráció és kártya igénylés nagyon egyszerű. Pár lépés a teljes folyamat, ami alig pár percedet veszi majd igénybe.

Igénylés menete

✅ Kattints ide, ami átvezet a Revolut oldalára. Itt kérni fogják a telefonszámod, melynek megadása után kapsz egy üzenetet az applikáció letöltési linkjével. – A telefonszámod megadása biztonságos és a társaság semmilyen módon nem élhet vissza azzal.

✅ Az applikáció letöltése után elkezdheted a felhasználói fiók létrehozását. Töltsd ki adataidat és igazold személyazonosságod egy arcképpel és igazoló dokumentumod (személyi, jogosítvány, útlevél) lefényképezésével.

✅ A fiókod ez alapján felülvizsgálják, ami pár percnél többet nem vesz igénybe.

✅ Miután megkaptad a jóváhagyást, akkor minimum 3500 forinttal fel kell töltened a számlád és megerősítened, hogy a fiókot valós személyként használod. A beutalt összeg a számládon marad és bármikor elköltheted

✅ Ha mindez megvan, akkor az applikációban megtudod rendelni a Revolut kártyád. Standard kézbesítés eseten ennek díja 4,99 GBP (vagy ezzel egyenértékű, más valutában kifejezett összeget).

✅ Virtuális kártyád Apple vagy Google Pay-jel való összekötésével akár rögtön elkezdheted költeni Revolut egyenleged

 

Revolut története

A Revolut londoni székhellyel alapított Fintech vállalat, melyet Nikolay Storonsky és Vlad Yatsenko alapított 2015-ben.

Nem titkolt céljuk volt, hogy olyan szolgáltatást nyújtsanak, mely során nem számolnak fel magas díjakat devizaváltásért. Sőt bizonyos szintig egyáltalán nem számolnak fel semennyit. Így tudunk szinte ingyen váltani és felvenni ATM-ből 30 különböző devizát.

A vállalat igazi „unikornisként” rúgta be az ajtót a pénzügyi szolgáltatások piacára. Folyamatosan fejlesztik meglévő szolgáltatásaikat és bővítik újjal. Így 2019-től már tőzsdei részvényekkel is lehet kereskedni az applikáción keresztül.

A Revolut egy jó példája lett annak, hogy a banki szolgáltatások lehetnek egyszerűek és kényelmesek is.

 

Mi az a Revolut kártya?

A Revolut egy olyan fizetési kártya és applikáció, amely a hangsúlyt az alacsony díjakra, felhasználóbarát applikációra és az innovatív pénzügyi szolgáltatások nyújtására tette.

Ha regisztrálsz a Revolutba, akkor tulajdonosa lehetsz egy ingyenes forint számlának, egy euró IBAN számlának és egy kékes rózsaszín kártyának, amelyet egy rendkívül stílusos tokban küldenek ki.

Ezzel a kártyával mindenre képes leszel, mint amire képes lennél egy mezei bankkártyával (értsd pénz küldés/fogadás, pénzfelvétel ATM-ből). Ráadásul még egyéb szolgáltatásokat is igénybe tudsz venni, mint részvények vásárlása, devizaváltás, kriptovaluták vásárlása, biztosítás kötés és megtakarítás. De kicsit előre szaladtam…

 

Revolut kártya előnyei

Olcsó pénzváltás

A Revolut legvonzóbb funkciója, hogy vásárlások során díjmentesen váltja át pénzedet több, mint 150 devizába. Ez azt jelenti, hogy a bankközi árfolyam szintjén fogja a konverziót elvégezni, amely több tízezer forint spórolást is jelenthet egy nagyobb utazás során.

Azonban itt is óvatosnak kell lenni. Egyrészt hétvégén felszámol a Revolut 0,5% díjat minden váltás után, így érdemes odafigyelni és előre készülni. Ha tudod, hogy pénzre lesz szükséged, akkor válts időben.

A Revolutban 30 deviza esetében előre is áttudod váltani a pénzedet a szükséges devizára, így felkészülve a külföldi utazásokra. Extra kényelmi funkció, hogy nem csak manuálisan végezhető el a váltás, hanem beállíthatsz automatát is. Ha eléri egy deviza az általad kívánt összeget, akkor automatikusan átváltja.

Kereskedj a tőzsdén

A Revoluttal már részvényeket is vásárolhatsz. Standard számlásoknak havi 3 részvény vásárlása ingyenes, prémium esetében 8 darab, míg a metál csomaggal rendelkezőknek korlátlan. A szolgáltatás nagyon kényelmes, de megvannak azért a hátrányai is. Először nézzük meg az előnyöket.

Előnyök

Hátrányok

Ha még sosem vásároltál tőzsdei vállalatokat, akkor egy jó lehetőség ismerkedni a részvényekkel.

Kereskedj arannyal

A Revolut bevezette aranykereskedési szolgáltatását. Először csak Prémium és Metál ügyfeleknek 0,25 százalékos díj mellett, majd április végétől már a Standard ügyfelek számára is elérhető 1,5 százalékos díj mellett.

Az így vásárolt arany nem minősül pénznek a Revolut számládon, így erre nem is vonatkozik a brit betétvédelem. A fizikai aranyat egy partnercégen keresztül vásárolja a Revolut, amely a tárolást is végzi. A Revoluton vásárolt aranyadhoz nem tudsz fizikailag hozzáférni.

Bármikor visszavásárolhatod bármely devizába vagy akár kriptovalutába is. Ha kártyával fizetsz és a számládon nincs elegendő deviza az összeg fedezésére, akkor az arany automatikusan átváltásra kerül a fizetendő összeg mértékében.

Kereskedj kriptovalutával

A Revoluttal végtelenül egyszerűen tudsz kriptovaluákat vásárolni.

Habár van egy NAGY hátránya. Hacsak nem a Metál csomag tagja vagy, akkor nincs lehetőséged a Revolut rendszerén kívülre küldeni bármely megvásárolt kriptodat. Aki kicsit is benne van a témában az tudja, hogy a kriptokat tárcában a legbiztonságosabb tartani, ami ezzel nem valósulhat meg.

Ha csak sima Revolut csomagod van, akkor minden egyes vásárlás és eladás után 2,5%-os díjat számolnak fel. Ami szintén nem túl költséghatékony.

Tény, hogy nagyon egyszerűen és gyorsan tudunk kriptot vásárolni az applikáción belül. Az alábbi  videóban megnézheted, hogy miként néz ki Revoluton belül a kripto vásárlás/eladás. Pontosan az az intuitív folyamat, amire az ember vágyik.

Jelenleg több, mint 50 kriptovalutát lehet vásárolni.

 

Revolut segít elérni pénzügyi céljaid

Ha őszinték akarunk lenni, akkor a pénzügyeink kezelésében nem mindig vagyunk legtudatosabbak. Ráadásul ezt a bankok sem könnyítik meg a sok rejtett költséggel. Nem sokan nézik át a hóvégi banki kimutatást, hogy szembesüljenek a realitásokkal. Gyakran már csak az elutasított kártyás vásárlásnál kapcsolunk, hogy a számlánkon már nincs is elköltendő pénz.

És ha őszinték akarunk lenni, akkor a pénzügyek kezelése nem a világ legizgalmasabb dolga. Főleg amikor a kiadások nyomon követéséről van szó. De a Revolut megkönnyítheti dolgunkat, hiszen van egy könnyen használható elemző rendszere, amely megmutatja, hogy hol és mennyit költöttél. Nem kell külön vezetned a kiadásaid sem füzetben, sem excelben. Minden ott lesz egy helyen.

Miután látod a költéseid sokkal könnyebb okos pénzügyi döntéseket hozni. Persze nem kötelező nézni, de érdemes.

Széf szolgáltatás! Egy hatásos módszer megtakarításhoz és a pénzügyi célok elérésében is jó partner lehet. Állíts be egy pénzügyi célt, amelyet szeretnél elérni és a hozzá szükséges összeget. Ezután a Revolut automatikusan elkezdi gyűjteni a pénzt minden vásárlásod után a széfbe. Ráadásul nem csak egyéni célt lehet megadni, hanem akár csoportosulhatsz is, így többen fogtok egy cél érdekében spórolni.

 

Revolut kártya

Választhatsz virtuális és fizikai kártyát is. A fizikaiból 3 különböző kártya is van, attól függően milyen csomagot választasz.

Virtuális kártya

A virtuális kártya egyrészt jó addig, amíg ki nem szállítják a fizikai kártyát, másrészt az online vásárlásoknál érdemes használni. Hogy miért?

A fő előnye, hogy így biztonságosabb. Egyrészt biztos nem fogják tudni ellopni. Másrészt betudsz állítani vásárlási limiteket és befagyasztani, ha éppen nem használod. Sőt bizonyos idő után törölni is tudod és igényelni egy teljesen újat. Így könnyebben betudod védeni magad a csalók trükkjeivel szemben.

Ha pedig legalább prémium tagságod van, akkor minden online tranzakció után törlik a virtuális kártyádat és automatikusan adnak egy újat. Ennél nagyobb biztonságban már nem is lehet a pénzed.

Fizikai kártya

Fizikai kártyára is szükség van, hogy vásárolhassunk a világ különböző pontjain és pénzt tudjunk felvenni ATM-ből. Ezt a Revolut díjmentesen biztosítja is számunkra, amennyiben befizettünk a számlánkra 3500 forintot.

 

Revolut csomagok

Revolut Standard csomag

Revolut kártya Standard

A Revolut Standard számla teljesen ingyenes. Csupán kezdd el a regisztrációs folyamatot és adj hozzá 3500 forintot. Ezután megkapod ingyenes Revolut kártyád. Ha pedig ide kattintva regisztrálsz, akkor ingyen megkapod a prepaid kártyát.

Előnyök

Revolut Plus csomag

Revolut kártya Standard

Sokat vásárolgatsz Revolut számládon keresztül? Akkor már érdemes lehet elgondolkodnod ezen a csomagon, mert itt már termékbiztosítást kapsz 1 000 fontig akár mobiltelefonra is. Emellett számos extra szolgáltatás is jár ebben a fizetős csomagban.

A Plus csomag díja havi 1200 forint.

Előnyök

Revolut Prémium csomag

Revolut kártya Prémium

A prémium tudja mindazt, amit a Standard csomag, csak nagyobb limitekkel és extra szolgáltatásokkal. Ha kitudod használni ezeket az extra szolgáltatásokat, akkor akár még jól is járhatsz a fizetős csomaggal.

A Premium csomag díja havi 2500 forint. 

Előnyök

Revolut Metál csomag

Revolut kártya Metál

A Metál csomaggal további extra előnyöket élvezhetsz, amelyeket a Standard és Prémium csomagok nem tartalmaznak. Ráadásul tulajdonosa lehetsz egy stílusos metál kártyának.

A Metal csomag díja havi 4200 forint.

Előnyök

Revolut Business számla

A Revolutnál lehetőség van vállalkozói számla nyitására is. Tapasztalom, hogy egyes bankoknál a vállalkozói számlához kapcsolodó digitalizáció olyan szinten a 90-es években ragadt, hogy az már a létezést is megnehezíti. Tipikusan ilyen, amikor a kétfaktoros azonosítás miatt nem tudok a céges bankkártyámmal fizetni…

A Revolut Business erre lehet egy jó ingyenes megoldás. Vannak olyan vállalkozói rendszeres havi kiadások, amelyeket innen kényelmesen 21. századhoz méltó módon intézhetünk.

Előnyök

Hátrányok

Fontos! Külföldi bankszámlanyitás esetén neked kell bejelenteni a NAV felé. Mivel a Revolut külföldi számlának minősül, ezért köteles vagy a hatályos jogszabályoknak megfelelően bejelenteni ezt a NAV felé.

Lényegében a Revolut Business számla kisebb vállalkozásoknak éri meg igazán, akiknek euroban vagy angol fontban van pénzmozgásuk. Alanyi mentes és Katásoknak viszont jobb választás lehet a személyes számla, hiszen nem kötelező a céges számla, ráadásul sokkal kedvezőbb és kényelmesebb.

Revolut Junior – így bankolhat gyermeked

Ez a lehetőség kifejezetten a diák korú gyerekek számára lett létrehozva. Bármelyik fiatal igénybe veheti, aki beletartozik a 7 és 17 éves korcsoportba, és valamely hozzátartozójának már van Revolut számlája. A 19. életév betöltése után a Revolut nem bocsát ki új kártyát többé a Junior felhasználónak.

A Revolut Junior lényegében egy alszámla, amely valamelyik szülő főszámlájáról hozható létre azzal a céllal, hogy a gyermek használhassa. A Standard esetében 1, a Plusnál és Prémiumnál 2, míg Metálnál 5 Junior alszámla nyitható.

Ehhez tartozik ingyenes kártya is, viszont itt már számolni kell a 5 – 20 eurós szállítási költséggel is.

A Junior használója csak azt a pénzt tudja elkölteni, amit a főszámla tulajdonosa rendelkezésre bocsát számára. Szükség esetén a főszámla tulajdonos bármilyen jogosultságot megvonhat a Junior számla tulajdonosától.

 

Biztonságos?

Ahhoz képest, hogy még nem bank, igen! A Revolutot az FCA szabályozza, amely keretében az ügyfelek pénzét külön számlán kell vezetnie. Ez azt jelenti, hogy az ügyfelek pénze külön van kezelve a Revolut pénzügyeitől. Így, ha bármi is történne a Revoluttal, akkor a te pénzedet nem használhatják fel az adósságok fedezésére.

De tény, hogy amíg hivatalosan nem bank, addig nem védi a FSCS, amely a betéteket 85 ezer fontig biztosítja.

Maga az applikáció rendkivül biztonságos, hiszen belépésnél jelszót kell megadnunk vagy biometrikusan azonosítani magunkat. A kártyánkat bármikor befagyaszthatjuk és, ha megtaláltad a kártyád, akkor csak ismét belépsz az applikációba és újra aktiválod.

Ráadásul minden fizetésed után az alkalmazás küld egy értesítést a telefonodra az elköltött összegről.

Ha szeretnél revolut számlát létrehozni ide kattintva teheted meg.

Translate »